Kwali­teitsbe­heer­sing

Grant Thornton in Nederland werkt vanuit de volgende missie:

Grant Thornton wordt gezien als de toonaangevende en kwalitatief hoogwaardige accountancy en adviesorganisatie in het mid corporate en mkb-segment door ambities merkbaar anders te helpen realiseren op een solide, betrokken en resultaatgerichte manier.

Hiervoor is een kwaliteitsdefinitie bepaald waarbij wij kwaliteit benaderen vanuit vier dimensies welke op elkaar ingrijpen:

Compliance: wij dragen er zorg voor dat we voldoen aan de eisen die vanuit wet- en regelgeving worden gesteld aan de verleende diensten.

Added value: Grant Thornton wil de beste kwaliteit leveren. Hieronder verstaan wij dat de client de hoogste kwaliteit mag verwachten van de uitgevoerde werkzaamheden en dat afspraken met cliënten worden nagekomen.

People and processes: Een omgeving creëren waarin ieder in de gelegenheid wordt gesteld om de beste kwaliteit te leveren. Dat houdt o.a. in dat alle medewerkers voldoende zijn of worden opgeleid en toegerust om de beste kwaliteit op hun vakgebied te leveren. En de processen zodanig optimaliseren dat alles bijdraagt aan de kwaliteit van de dienstverlening.

Public Interest: Grant Thornton wil met haar diensten een bijdrage leveren aan de maatschappij en voldoen aan de verwachtingen en percepties van de maatschappij over onze dienstverlening.

Hieronder is het stelsel van kwaliteitsbeheersing op hoofdlijnen schematisch weergegeven.

Kwaliteitsgerichte cultuur

Lerende organisatie - fouten delen/oorzaken­analyse

Klant-/opdracht­acceptatie

Deskundigheids­bevordering - opleidingen en trainingen

Kwaliteitsmaatregelen

Inzet coaching

Ondersteuning praktijk door bureau vaktechniek

Inzet tools

Kwaliteitsmeting