Werner Specialist Cyber Security
Werner werkt nu drie jaar als Specialist Cyber Security. Hij kreeg de kans om zijn productidee bij Grant Thornton te pitchen en tot een succes te maken.
Vertel eens iets over je start bij Grant Thornton
Ik ben ethisch hacker en hou me vooral bezig met de technische kant van cybersecurity. Jaren geleden ben ik een keer wereldkampioen hacken geworden in een internationale hacking competitie. Tot drie jaar terug werkte ik als cybersecurityspecialist bij één van de big four kantoren. Daar kreeg ik het idee voor een cyberdienst voor het MKB maar dat paste minder goed bij hun klantportfolio. Toen kreeg ik de kans om mijn idee bij Grant Thornton te pitchen. En met succes:). Inmiddels werk ik drie jaar bij Cyber Risk Services.
Je bent ook voormalig wereldkampioen hacken. Is hacken nu je werk?
Haha, ja maar dan om bedrijven te beschermen tegen criminele hackers. Dan moet je dus denken als een hacker en hen een stap voor zijn. We proberen in te breken in systemen en zwakke punten op te lossen voordat een kwaadaardige hacker ze misbruikt. Daarnaast doen we incident response, dus wanneer een bedrijf is gehackt, krijgen wij ze weer snel up and running. Ons cybersecurity team bestaat uit 30 collega’s. Lekker kleinschalig en veel kortere lijnen dan het team van 250 man waar ik vandaan kwam. Ons team wordt langzaam maar zeker wel groter. Leuk om dat allemaal mee te maken.
Wat was jouw & you-moment?
Ik kwam hier dus binnen met een productidee wat nog in de conceptfase zat en nog zonder klanten. Ze reageerden direct heel positief en daagden mij uit om het product door te ontwikkelen terwijl het eigenlijk dus nog in de kinderschoenen stond! In het begin was het zeker niet winstgevend. Voor Grant Thornton was het dus ook een risico.
“Ze hebben vanaf het begin vertrouwen gehad in het product en in mij."
Maar ze hebben vanaf het begin vertrouwen gehad in het product en in mij. Ik had het ook als eigen bedrijfje op kunnen zetten, maar dan had ik nooit de support gehad die ik nu heb gekregen. Met CyberHunter nemen wij hen het werk uit handen. Ik noem CyberHunter ook wel eens de Netflix voor cybersecurity, want het is een maandabonnement dat klanten afnemen.
Als we afwijkingen waarnemen, horen zij dat meteen. Zo voorkomen we bijvoorbeeld ransomware aanvallen. We adviseren wat ze moeten doen om aanvallen voor te zijn. Periodiek zitten we samen om te bespreken hoe het gaat. De meerwaarde zit dus ook in advies. Dat CyberHunter het daglicht kon zien bij Grant Thornton voelt voor mij wel bijzonder.
“Als je hier een goed idee hebt, krijg je de ruimte en hulp om dat tot een succes te maken.”
“Nog even en we opereren straks wereldwijd met CyberHunter.”
We zijn inmiddels drie jaar verder. Is het product succesvol?
Sinds 2020 zijn we het in de markt gaan zetten en gaan uitbreiden. Dat is natuurlijk niet alleen mijn verdienste maar een echte teameffort. Met elkaar willen dit tot een succes maken. We waren laatst met cyberspecialisten van andere Grant Thornton memberfirms op een internationale bijeenkomst in Cyprus waar we CyberHunter presenteerden. Zes memberfirms toonde intresse om het voor hun klanten in te zetten. Dat is gaaf! Nog even en we opereren straks wereldwijd met CyberHunter.
Waar zie jij jezelf over vijf jaar?
Voor CyberHunter wil ik over vijf jaar 100 betalende klanten, een groter team en internationaal doorbreken. Nieuwe producten hebben altijd een lange aanlooptijd maar het begint nu te vliegen. Eigenlijk gaat het dus nu pas beginnen!
www.gt.nl © Grant Thornton Accountants en Adviseurs B.V. Alle rechten voorbehouden.
Grant Thornton Accountants en Adviseurs B.V. is lid van Grant Thornton International Ltd. (Grant Thornton International). Grant Thornton International en haar leden zijn geen wereldwijde vennootschap. Diensten worden geleverd door de onafhankelijke leden.